Dinamična vadba je posebna vadba, ki dojenčke utrjuje, zabava in sprošča, saj posnema gibanja, ki so otrokom v posebno veselje: skakanje, guganje, vrtanje. 

Dinamična vadba univerzalno pripomore k fizičnemu razvoju otroka, saj razvija kostno-mišični sistem, izboljša koordinacijo in ravnotežje otroka ter spodbuja njegov psihični razvoj. Vadba je sestavljena iz tako imenovanih statičnih in dinamičnih vaj. Statične vaje izvajamo, ko otrok leži na trebuščku ali na hrbtu. Pri dinamičnih vajah pa je otrok dvignjen v zrak, kjer ga na različne načine obračamo. 

Dojenčki imajo to vadbo zelo radi, mame pa ob pozitivnih odzivih svojih dojenčkov izgubijo morebiten strah in zadržke. Vadba se začne z osnovnimi in enostavnimi vajami, ki jih glede na dojenčkov odziv ter mamino pripravljenost nadgrajujemo. Z vadbo je priporočljivo začeti hitro po rojstvu, ko je dojenček še lahek, njegovi sklepi in vezi so pa elastične in zdržijo njegovo težo. Ob vadbi se hitro gradijo mišice, ki kasneje varujejo sklepe in vezi. Vaditi lahko začnete tudi kasneje, vendar takrat še posebej natančno in postopno.

  dg praksa testo 1 publ     

  dg praksa testo 2 publ