Anastasia Preložnik je z vodenjem vadb začela po rojstvu hčerke leta 2006. Vadbo za dojenčke je v teh letih obiskalo že veliko število mamic, ki so po vadbi opazile ogromen napredek v motoriki in splošnem razvoju otroka. Anastasia se je za to vrste vadbe izobraževala v Moskvi, že vrsto let pa kot učitelj kundalini joge vodi tudi jogo za nosečnice, poporodno jogo in je prva certificirana inštruktorica Baby Yoge Birthlight v Sloveniji.

Poleg joge in vadbe za dojenčke ponuja tudi svetovanja in predavanja na temo zgodnjega razvoja otroka.

...Nisem pedagog, nisem zdravnik ali psiholog. Sem srečna mati dveh otrok. Rojstvo mojega prvega otroka, hčerke Julije, mi je odprlo nov svet – svet otroštva. Ko je bila dojenček, sva veliko vadili, uspešno sem jo utrjevala. Od malih nog sva brali knjige, si v njih ogledovali slike, spoznavali sva okolje. Ko je bila Julija stara leto in pol sem začela voditi skupinsko dinamično vadbo v studiu Zdravo Gibanje pod vodstvom Andreje Semolič (Pedokinetika ®). Verjamem, da znanje o posebnostih razvoja možganov, živčnega sistema ter termoregulacije v zvezi z zgodnjim razvojem otroka koristi vsaki mami in močno izboljša kvaliteto življenja dojenčka in mame. V studiu sem začela z rednimi predavanji na temo zgodnjega razvoja, za katera je bilo vedno veliko zanimanja. Z Andrejo Semolič sem sodelovala dve leti, nato pa sem začela z razvojem sistema Bebionika. Kasneje sem sodelovala s Pedosano (Ljubljana), Zavodom Igrivi Svet (Novo Mesto), centrom Bušček (Kranj). Trenutno je sedež mojih vadb in predavanj studio Bebionika v Ljubljani.

 

Anastasia se nenehno izobražuje na področju razvoja dojenčka. Dokončala je tečaj Baby-Yoga (London, Moskva), tečaj inštruktorja dinamične vadbe (Moskva), tečaj Nevro-taktilne integracije MNRI (Ljubljana), tečaj Refleksne integracije MNRI (Ljubljana - ZDA). Razen vadb za dojenčke, že 15 let vodi kundalini jogo, izvaja terapije zasnovane na metodi MNRI za odrsle in otroke.

  

Teorije in metode, ki jih predstavljam na spletni strani, so učinkovite in namenjeni staršem majhnih otrok. Vse metode blagodejno vplivajo na razvoj otroka, čeprav učinka včasih ne opazimo takoj. Potrebno je upoštevati temperament otroka in trenutno zdravstveno stanje. Poiščite osebni pristop. Še posebej pazite kadar boste uporabljali informacije o vadbi, plavanju, utrjevanju. Ne pozabite, da je gradivo objavljeno samo zato, da se z njim seznanite. Vse, kar boste poskusiti narediti, izvajate na lastno odgovornost!

 

Klasična in dinamična vadba potekata redno, razvojne senzorne urice in predavanja občasno. Vabljeni v skupino in na individualna svetovanja. Z veseljem bom z vami delila svoje izkušnje in vam pomagala pripraviti individualen program razvoja vašega otroka.